Waarom ik maar selectief van winter hou

Een reactie plaatsen

februari 3, 2012 door Maureen

Eindelijk is het zover; sneeuw, vrieskou, wind, en ijs. Het is tijd om de sjaals, handschoenen, mutsen, dikke sokken en thermoleggings uit de kast te halen. De winter is begonnen. Niet in December of Januari, maar in Februari. Omdat het kan. Wintermaanden; de maanden waarin alles donker en koud is. De maanden waarin mensen er geen zin meer in hebben, alleen maar even een straaltje zon en warmte willen, maar het niet krijgen. Mensen worden chagrijnig, kunnen niks hebben en alles is te veel; te veel moeite, te veel werk, kost te veel energie. Zelfs een lach.

Om heel eerlijk te zijn moet ik toegeven dat ook ik liever zon en warmte heb dan kou en regen of sneeuw. Ik voel me prettiger als ik veilig buiten kan lopen, zonder dat ik onderuit ga vanwege gladheid. Het is fijner als het openbaar vervoer wel nog gewoon rijdt en je niet opeens drie keer zo lang over je reis hoeft te doen. Het is daarbij ook makkelijker als je vroeg je bed uit moet; in de winter is het donker en koud, dus ligt je bed automatisch vele malen lekkerder. Mensen zijn in de zomer sowieso een stuk gezelliger. Je hebt meer om naar uit te kijken, gaat lekker op vakantie en een zonnetje maakt alle problemen minder erg.

Natuurlijk hebben de wintermaanden ook voordelen. Warme truien en fijne laarzen die weer uit de kast gehaald mogen worden, een avond bij de kachel zitten, warme chocolademelk met slagroom drinken en opwarmen na een sneeuwwandeling in het bos. Niets zo fijn als je weer gevoel in je handen hebt als ze ontdooit zijn. En we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, het is voor ons allemaal winter. En hoe we met die winter omgaan moeten we voor onszelf beslissen. Een saaie, donkere en eenzame winter; kan prima. Maar een winter met mensen om je heen is toch fijner. Je deelt dingen, je beleeft dingen en stiekem is het ergens wel fijn om uit het raam te kijken en langzaam, heel langzaam sneeuwvlokjes te zien vallen.

Problemen, we hebben ze allemaal. Groot, klein, veel of weinig, je ontkomt er niet aan. En hoewel deze problemen in de winter meer verschijnen, of in andere vormen, ze gaan ook weer weg. Denk aan de fijne dingen, denk vooruit. Blijf niet hangen in de wintermaanden, nu de winter toch echt begonnen is, maar maak er iets van. Hoe je het doet zal me worst zijn, maar maak er een fijne, mooie en lichte winter van. Voor jezelf en voor anderen. Voor de mensen om je heen die om je geven, hoewel het soms lijkt alsof het niet zo is. Ze zijn er niet voor niets.

(Source: http://1.bp.blogspot.com/-A08_H4IuR3Q/Tl0Y5CEZT0I/AAAAAAAAAkc/5-sGGxbonKY/s1600/winter-wallpaper-nature.jpg)


And they scream
The worst things in life come free to us
Cos we’re just under the upperhand

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: