We’ve got a lot to learn

1

januari 22, 2012 door Maureen

Iedereen weet dat ’t waar is. We hebben een hoop te leren, we moeten dingen ontdekken, onszelf ontwikkelen, ontplooien, we moeten opgroeien, vallen, maar ook weer opstaan, we moeten doorgaan, maar soms ook even stoppen zodat we weer hoop, energie en zin krijgen om verder te gaan. Wat heeft het voor zin om telkens door te gaan met datgene, dat van je verwacht wordt? Heeft het nut om elke keer maar weer verder te gaan, al zit alles tegen, is het je dag niet, heb je er geen plezier in? Is het niet veel belangrijker om datgene te doen waar je blij en gelukkig van wordt? Waar je in elk geval nog voldoening uit kan halen?

Pauze’s zijn fijn, we hebben ze nodig, kunnen er niet onderuit. Ze zorgen ervoor dat je kunt nadenken, je hoofd leeg kunt maken, ondanks het feit dat er duizend andere dingen op je liggen te wachten die stiekem ook moeten gebeuren. Maar hoe tof is het om die dingen te negeren, te denken ‘ach, het komt wel’, en eerst de dingen te doen die er écht toe doen. Tijd nemen voor dingen waar je nooit tijd voor zou nemen. Eens een keer iets anders doen dan normaal. Je planning opzij schuiven, hoe moeilijk het ook kan zijn als je altijd alles plant en er het liefst zo min mogelijk van af wilt wijken. Gewoon even niks. Je hoofd leeg maken, alles opzij zetten, weer alles op een rijtje krijgen, weer eens een keer goed kunnen slapen ’s nachts.

Ergens heeft het wel wat als je hetgeen wat op de planning stond een keer niet laat gebeuren. Je afwijkt, iets doet wat je normaal nooit zou doen, tijd maakt voor de fijne dingen die je gelukkig maken. Goede gesprekken houden, gewoon een middag op de bank liggen, stukken schrijven, slechte films kijken, muziek luisteren, veel en hard lachen met iemand, foto’s zoeken, vinden en bewerken. Het is zo cliché als maar kan, maar toch waar. De kleine dingen in het leven, die net even anders zijn als de dingen uit het dagelijkse leven, maken je gelukkig. Het is wat je ervan maakt, wat je kiest, hoe en waarom je het doet, hoe je je erbij voelt.
Wat je ook doet, waar je ook voor kiest, doe het niet voor niets.

(Source: http://www.nannnna.tumblr.com/post/16234430780/prayer-flags-by-moonlit-dew-on-flickr)


Rock my world into the sunlight
Make this dream the best I’ve ever known

Advertenties

One thought on “We’ve got a lot to learn

  1. Marion schreef:

    Go baby!!

    Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: