Mijn liefde voor de Oosterburen

3

november 10, 2011 door Maureen

Zoals bekend heb ik een voorliefde voor Duitsland en alles wat hiermee te maken heeft. Zeldzaam fenomeen, maar het bestaat.
Waarom juist een zwak voor Duitsland, Duitsers zijn toch saai, humorloos en schreeuwerig? Nee, zijn ze niet. En waarom ik van ze hou? Hierom:

De taal.
Juist omdat iedereen zegt dat het Duits een schreeuwerige taal is, vind ik het ontzettend tof om te weten dat het dat juist niet is. Ooit van iemand gehoord: “Het Duits schreeuwt zelfs nog naar je als je iemand een compliment geeft. DU SIEHST ABER WUNDERSCHÖN AUS!” Alles behalve waar, ook in de Duitse taal kun je met gevoel praten. Het Frans wordt vaak de taal van de liefde genoemd, de taal met veel emoties en gevoel. Het Nederlands zou daarentegen, net als het Duits, een harde taal zijn voor buitenlanders. Juist door de verschillende klanken in het Duits, die verrassend genoeg zacht zijn, maakt het deze taal tot iets totaal anders. En dat is wat vaak vergeten wordt.

Cultuur.
De Duitse cultuur is heel wat meer dan Bratwurst, Bier en Sauerkraut (ja, echt!). Het is een onderdeel van de cultuur, maar de cultuur zelf bestaat uit veel meer. Dialecten, geschiedenis, plaatsen, ontwikkeling, politiek, de mensen. Juist de enorme verscheidenheid van al deze dingen, maakt Duitsland eigenlijk tot een wereld op zich. Het is niet te vergelijken met Nederland, en dat maakt het juist zo ontzettend tof.

Geschiedenis.
Omdat ik niet alleen geïnteresseerd ben in taal, mensen en de samenleving, maar ook de geschiedenis van deze drie onderwerpen, staat de Duitse geschiedenis bij mij bovenaan. In nog geen 100 jaar is er in dat land zoveel gebeurd, zijn er zulke grote ontwikkelingen geweest en hebben zoveel mensen een eigen verhaal gekregen. Iedereen kent de eerste en tweede Wereldoorlog. Iedereen kent de verhalen over de Koude Oorlog. Maar niet iedereen weet wat voor impact deze zaken gehad hebben op de mensen in het land zelf. Het is zonde dat sommigen niet eens iets over de geschiedenis van Duitsland willen weten, ‘omdat de Duitsers altijd de oorlogen beginnen’. De mensen die nu in Duitsland wonen, kunnen hier niks aan doen.

Ostalgie.
Een typisch Duits fenomeen. Voor de één onvoorstelbaar, voor de ander uiterst interessant. Ik val onder de laatste categorie. Juist omdat ik me niet voor kan stellen hoe het geweest moet zijn in die tijd, wil ik er meer over weten. Steeds meer. Alles. Daarbij komt natuurlijk het feit dat het zich zo kort geleden allemaal heeft afgespeeld, heel apart.

Auto’s.
Heel eerlijk? De mooiste auto’s komen toch uit Duitsland. Sorry papa.

Muziek.
Er bestaat meer Duitse muziek dan alleen het Schlager-genre. Nena, Nina Hagen, Udo Lindenberg, Udo Jurgens, Die Toten Hosen, Ludwig van Beethoven, Lou Bega, Marianne Rosenberg, Heino, Mickie Krause en The Baseballs. Need I say more? ❤

De mensen.
Duitsers hebben niet alleen humor, ze zijn ook 'pünktlich', gastvrij, netjes, en open. Valt van veel Nederlanders niet altijd te zeggen.

Het eten.
Er gaat niks boven een Bratwurst, gekocht in een tentje op straat, met een broodje en mosterd, veel mosterd. Bijkomend voordeel; in Duitsland is het eten bij lange na niet zo duur. Blijft het in elk geval nog leuk om uit eten te gaan.

Bron: http://de.wikipedia.org/wiki/Palast_der_Republik

Bron: http://de.wikipedia.org/wiki/Palast_der_Republik

We are the young ones. We don’t decide. The future’s endless.

Advertenties

3 thoughts on “Mijn liefde voor de Oosterburen

  1. mlonne schreef:

    Ho even, ho even…
    IS LOU BEGA DUITS?!!! ❤

  2. mlonne schreef:

    (ja hier wil ik uiteraard een Voc’n’roll versie van)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: